Μοτοσικλέτα και βροχή. Τι πρέπει να προσέχουμε.

posted in: Motorin Άρθρα | 0


Όταν βρέχει δεν κλειδώνεις τη μοτοσυκλέτα αλλά…οδηγείς με κάποιες πρόσθετες προφυλάξεις!
θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επανάληψη,η οποία είναι η μητέρα της μάθησης!

Βροχούλα λοιπόν,καλό φθινόπωρο σε όλους, και καλό μοτοχειμώνα…Γιατί αν βρέχει η μοτοσυκλέτα δεν σταματάει να μας συντροφεύει, άπλα θέλει τον τρόπο της…

Λοιπόν…

Η ζελατίνα του κράνους ΚΛΕΙΣΤΉ. Αν μπει νερό από μέσα, άπλα χάσαμε την ορατότητα ή πρέπει να ανοίξουμε ζελατίνα και καλο μπάνιο μας…Η κλειστή ζελατίνα εξασφαλίζει καθαρή και στεγνή όραση!!!.

ΘΥΜΗΣΟΥ: Λευκές διαγραμμίσεις γλιστράνε δραματικά. Αν φρενάρεις ή πλαγιάσεις πατώντας πάνω σε κάποια από αυτές, έχεις μεγάλες πιθανότητες αιφνιδιασμού και ίσως πτώσης!!!

Δεν πλαγιάζεις αλλά οδηγείς με όσο πιο καθαρές γραμμές!

Μια ταχύτητα πάνω στο κιβώτιο… πας πιο χαλαρά-πιο αγχολυτικά χωρίς χαζοσπιναρισμα που μπορεί να σε ρίξει ή να σε φοβίσει στο βρεγμένο!

Αν προσέχουμε ΜΙΑ τα αυτοκίνητα γύρω μας σε στεγνό, όταν βρέχει άρα και μειώνεται δραματικά η ορατότητα και μέσα σε ΙΧ, εμείς προσέχουμε ΧΙΛΙΕΣ φόρες παραπάνω τα ΙΧ γιατί το “σορυ φιλαράκι δεν σε είδα” εδώ μπορεί να παιχτεί και υπό βροχή…και κερατ@ς και βρεγμένος…

Τεχνικά ρούχα καλύτερα και όχι “κρεμμύδι”. Μας δυσκολεύουν στην οδήγηση και το τελικό αποτέλεσμα αδιαβροχοποίησης ίσως είναι και πολύ χειρότερο. Μια λεπτομέρεια που καμια φορά ξεχνάμε είναι να αφήνουμε ανοιχτά φερμουάρ στις cordura και από εκεί να μπαίνει νερό και να μας χαλάει την στεγανότητα…δώστε προσοχή στη λεπτομέρεια γιατί εδώ μετράει!!!.

ΠΡΟΣΟΧΗ να διαβάζουμε το δρόμο. Ένα αυτοκίνητο αντίθετα ερχόμενο με πολλά, μπορεί να μας προσφέρει ένα ωραιότατο ντους δροσιάς αν πατήσει εκείνη τη λακκούβα μπροστά και αριστερά μας…παίξε τα φώτα σου να τον ενημερώσεις κόψε ταχύτητα.

Αν έχουμε συνοδηγό, πριν ξεκινήσουμε τον ενημερώνουμε ότι πολύ περισσότερο στη βροχή θέλουμε να είναι χαλαρός και να μην μας “χαλάει τις γραμμές” μας ή την ισορροπία. Ο οδηγός οδηγεί και ο συνοδηγός άπλα ακολουθεί…το υπενθυμίζουμε. Συνοδηγοί τύπου πήρα το μπάρμπα να τον πετάξω πιο πέρα και αυτός μας κρατάει από τους ωμούς ή έχει το πόδι κάτω ή φρενάρει μαζί μας…..μακρυά….

Στα φανάρια ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και πίσω στους καθρέφτες μας….μπορεί κάποιο ΙΧ στα φρένα λόγω υδρολίσθησης ή άπλα ολισθηρότητας αυξημένης να μας σκουντήξει άθελα του και φυσικά ποιος θα είναι ο χαμένος;…Καλό είναι να έχουμε την 1η κουμπωμένη για αποφυγή ατυχήματος από τον …πισινό μας!.

Θυμήσου ότι ειδικά στη βροχή, οι αισθήσεις μας πρέπει να είναι στην τσίτα! Κάθε λεπτομέρεια εδώ, που πιθανόν υπό άλλες συνθήκες να ήταν ένα χαζό γλίστρημα ή ένα τίποτα ,εδώ μπορεί να μετράμε υλικές-και όχι μόνο-ζημίες!!!.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ…το ABS εδώ είναι ΣΩΤΗΡΙΟ αλλά όχι πιο πολύ από την προ νόηση να αποφύγουμε μια δύσκολη κατάσταση ΠΡΙΝ έρθει!!!.

Αυτά κυρίως για την πόλη όπου και κινούμαστε συνήθως υπό βροχή. Σε ταξίδι ισχύουν τα ίδια αλλά και κάποια ακόμα…όπως προσπεράσεις ,κινούμενοι μαζί με οχήματα, αντίθετα ερχόμενοι,τι φοράμε, τι δεν κάνουμε κλπ κλπ…

Καλές διαδρομές λοιπόν, με πολλή προσοχή.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail